14 ноември 2006

Политически PR?

Тези снимки бяха публикувани в този ред и една до друга във вчерашния брой на вестник Сега. Можете ли да познаете за какво иде реч, без да четете текста под снимките? Защото когато прочетете текста може да останете доста изненадани...

А ето и обясненията:

1. Деца изучават Корана в неделното училище в новопостроената джамия в село Рибново.

2. Деветима нови членове на ВМРО се заклеха пред нож, пистолет и библия във вярност към организацията в най-стария православен храм "Св. Успение Богородично" във Варна.

Т.е. строят се вражески жамии и се изучава корана, но расте достойна смяна, вливаща се вече в редиците на организацията, която единствена ще защити българското, християнското и всички български национални интереси.

Явно ВМРО има добри ПР идеи, но при осъществяването им допускат груби грешки. Без претенции за изчерпателност ще изброим някои от тях.
1) Призивът да се гласува на президентските избори със зачертаване на всички кандидати събра доста привърженици. Но недоизпипаната идея донесе повече недействителни бюлетини, повишили избирателната активност и така дали директна подкрепа за действащия президент Първанов.
2) ВМРО опита със съдействието на Нова ТВ да организира дебат по националните въпроси с кандидат президентите и с участие на лидера на организацията. Отново добра идея, но и тя беше провалена дори без да бъдат извлечени възможните ползи от самия провал. Дебатът не се състоя, защото основните участници не намериха причина да дойдат, а Нова ТВ не намери причина да го проведе само с трима участници, единият от които щеше да бъде Кр. Каракачанов.
3) Двете снимки по горе щяха да свърша добра работа, ако втората от тях не беше с това съдържание. Просто фронлайнерите от т.нар. "нови членове на ВМРО" развалят впечатлението, което се иска да се внуши. Да не говорим, за комеентарите в форима на вестника, където са публикувани снимките, че трите жени отпред са, цитирам, "представителки на магистралните работнички от малцинството"...
А иначе ВМРО е традиционната организация, която трябва, но така и не успява да защитава българските национални интереси.
Ще продължим с интерес да следим PR упражненията на организацията, а също ще се опитаме и да проследим тяхното финансиране.

Няма коментари:

ООН с резолюция срещу събарянето на антифашистките паметници

  ООН прие резолюция срещу героизирането на нацизма. В нея изрично се осъжда оскверняването и събарянето на монументи, в памет на хората, ко...