Лоша новина за ергените и момите: Официалният брак е здравословен

Според изследване семейните са физически по-активни, по-малко пушат и употребяват по-малко спиртни напитки

Тези, които официално са сключили брак, се отличават от момите и ергените с по-голямо здраве. До този извод стигнаха специалистите от Националния център по медицинска статистика в САЩ.

Според данните от проведеното изследване, съпрузите и съпругите са физически по-активни, по-малко пушат и употребяват по-малко спиртни напитки.

Те дори страдат по-рядко от главоболие и психическо разстройство за разлика от самотниците, овдовелите и разведените.

Любопитното е, че хората, живеещи на семейни начала (т.нар. съжителство), имат повече проблеми със здравето, отколкото женените официално.
Изследователите стигнали и до извода, че задомените мъже са по-склонни да напълняват от ергените.

Съществуват две основни теории, свързани с темата за брака. Според първата семейните хора имат повече предимства във финансов план, по-голяма социална и психологическа подкрепа.

Втората теория гласи, че хората с по-стабилно здраве са готови да встъпят в брак и го правят, докато по-лабилните и болнави предпочитат да не се обвързват с такава отговорност.

По мое мнение бракът може да осигури на хората известно ниво на стабилност, а това означава по-голяма увереност и спокойствие, твърди ръководителят на екипа от специалисти, занимаващ се с изследването, Шарлот Шанборн.

Няма коментари:

Word of the Day

Article of the Day

This Day in History

Today's Birthday

In the News

Quote of the Day

Spelling Bee
difficulty level:
score: -
please wait...
 
spell the word:

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Hangman