Реалистична ли е идеята за въвеждането на безусловен базов доход в България

Чуйте дискусията

Участват:

проф. Духомир Минев – президент на Европейската Антибедност мрежа - България

Димитър Манолов – вицепрезидент на КТ Подкрепа

Прем Съджев и Цвеелина Каляшева – фондация Синята птица

 

Безусловен базов доход – запознати ли сте всъщност за какво става въпрос? Може би част от вас знаят, че от началото на годината у нас се събират подписи за това, социалната система в страната да бъде променена така, че на всеки пълнолетен български гражданин да бъде гарантиран базов доход, който да му осигури нормално съществуване без оглед на социалния му статус, трудовия му стаж и семейното му положение. И тъй като все пак живеем в България – инициативите за въвеждането на този базов доход са две. Към този момент те взаимно се обвиняват в плагиатство и несериозност, но паралелно с това събират подкрепата на хиляди българи в социалните мрежи. И няма как да не е така, тъй като на пръв поглед на всеки български гражданин се обещава гарантиран ежемесечен доход, който на практика е пожизнен. Нещо, което звучи твърде хубаво, за да бъде реално! Какво всъщност се крие зад идеята за безусловен базов доход? – надежда за по-справедлива социална функция на държавата или добре измислен блъф? – чуйте дискусията в студиото на „Нашият ден” и решете сами за себе си.

http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http://bnr.bg/sites/hristobotev/Shows/Society/Nashiat-den/Society/Pages/130701bezusloven_bazov_dohod.aspx

Няма коментари:

Word of the Day

Article of the Day

This Day in History

Today's Birthday

In the News

Quote of the Day

Spelling Bee
difficulty level:
score: -
please wait...
 
spell the word:

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Hangman