Габровeц осъди БТК да му плати наем за жиците

Жителят на Габрово Михаил Станев осъди БТК да му плати наем от 600 лева за това, че няколко години е ползвала фасадата на къщата му за свои съоръжения, съобщи габровският сайт Pulss.net.
Решението е на Габровския районен съд и е влязло в сила. Според магистратите БТК се е обогатила неоснователно за сметка на габровеца, като е разположила без негово разрешение свои съоръжения - разклонителна кутия, касети и кабели, по фасадата на къщата му на ул. "Т. Иванов" в града. БТК не е плащала наем в продължение на 5 години. Първоначално ищецът е предложил на компанията да му плаща наем, равен на месечната такса, но от телекома отговорили, че нямат такава практика.
Експертизата по делото е установила, че средният пазарен наем за монтираните съоръжения е 30 лв. месечно - т.е. за петте години дължи обезщетение от 1800 лв. Михаил Станев обаче претендира само за 600 лв. и затова присъдата задължава телекома да плати тази сума.

Няма коментари:

Word of the Day

Article of the Day

This Day in History

Today's Birthday

In the News

Quote of the Day

Spelling Bee
difficulty level:
score: -
please wait...
 
spell the word:

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Hangman