16 март 2007

Населението на България се топи с 35%

Хората в света с 2,5 млрд. повече до 2050 г.

Населението на България ще намалее с 35 процента до 2050 г., показва проучване на ООН, цитирано днес от "Дейли телеграф". Най-малко 2,2 милиона мигранти пък ще пристигат в богатите страни всяка година до 2050 г., се казва още в изследването. Данните на световната организация за очакваното глобално разместване на световното население през следващите десетилетия нямат паралел в световната история, пише "Дейли телеграф".

Населението на Украйна също ще намалее с 33 на сто, а на Русия и Полша с 25 на сто. Ще има 10 процента по-малко германци и 7 на сто по-малко италианци. За сметка на това притокът от мигранти ще увеличи рязко населението на други, по-развити страни. Населението на Великобритания, например, което сега възлиза на 60 милиона души, ще достигне 69 милиона през 2050 г. благодарение почти изцяло на имиграцията, посочва "Дейли телеграф".

Милиарди хора ще се родят в Африка, Азия и Близкия изток. Десетки милиони от тях ще емигрират в Европа и Америка, докато коренното население в повечето богати страни там ще продължава да намалява. Като цяло световното население ще се увелечи с 2,5 милиарда до 2050 г. и ще достигне 9,2 милиарда. ООН предрича още обзелюдявания на огромни територии в Източна Европа и бившия комунистически свят в резултат на високата емиграция и непрекъснато спадаща раждаемост.

Няма коментари:

ООН с резолюция срещу събарянето на антифашистките паметници

  ООН прие резолюция срещу героизирането на нацизма. В нея изрично се осъжда оскверняването и събарянето на монументи, в памет на хората, ко...