04 февруари 2019

Как да печелим пари от снимките, които правим със смартфона си

Как да печелим пари от снимките, които правим със смартфона си




Как да печелим пари от снимките, които правим със смартфона си

   Днес няма да учудите никого ако му кажете, че смартфоните имат все по-голяма роля в живота ни и, че човечеството вече е зависимо от тези джаджи. И само онзи, който не е държал смартфон в ръцете си не може да проумее магията му.
Ако се замислете сами ще откриете, че тези джаджи са постоянно в ръцете ни и ни помагат в най-необичайните ситуации, в които попадаме. Те ни забавляват, помагат ни да сме в постоянна връзка с близки и приятели, ориентират ни когато сме на непозната за нас територия, дават ни съвети, информират ни и какво ли още не.
Може би обаче, най-често използваме смартфоните си, за да увековечим важни за нас случки и моменти. За щастие камерите на смартфоните стават все по-добри, а възможностите на един обикновен потребител да създаде невероятна снимка се увеличават.
Знаехте ли обаче, че с всяко кликване на камерата на смартфона си би могло да печелите реални пари в банковата си сметка? Foap е шведска компания, която осигурява възможност на мобилните потребители да продават снимките, които са заснели с телефоните си.
Приложението продава снимките ни на големи марки като MasterCard, които те после използват в рекламите си. Този бизнес се оказва доста печеливш, тъй като има голям интерес към него от страна на големите компании.
По този начин те си набавят снимков материал на много по-ниски цени, отколкото ако трябва да плащат на професионални фотографи. Всяка снимка на Foap се продава за $ 10. Собственикът ѝ получава $ 5 и Foap получава $ 5. Някои от големите марки дори са започнали да плащат на потребителите по високи цени за снимките им.
Така например, MasterCard са платили на Адам Хамилтон от Портланд, Мейн, $ 500 за снимка на сина му който си играе в снега. А Puma толкова са харесали друга снимка, че са платили за нея $ 2000.
Ето какво трябва да направите, ако идеята ви допада. Единственото нещо, което не трябва да забравяте когато правите снимки за Foap е да не добавяте филтри или ефекти.

Стъпка 1.
Изберете пейзаж или сцена около вас, които смятате, че си заслужават и може да се харесат за някоя реклама.

Стъпка 2.
Направете снимка. Вижте дали ви харесва резултата и опитайте отново ако се налага.

Стъпка 3.
Качете снимката във Foap Market и тя ще бъде достъпна за компаниите, които искат да я купят. Може да качвате снимки от Instagram, Photoshop Express, Social Cam, Eyeem, Camera Plus.

https://www.digital.bg/novini/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BC-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8-news42518.html

Няма коментари:

ООН с резолюция срещу събарянето на антифашистките паметници

  ООН прие резолюция срещу героизирането на нацизма. В нея изрично се осъжда оскверняването и събарянето на монументи, в памет на хората, ко...