06 април 2007

Презервативите като троянски кон: 17% провал

Ричард Пензър, Condom Nation: Blind Faith, Bad Science


Знаете ли че има 17% шанс да се заразите от ХИВ дори при употребата на презерватив? Бихте ли се качили на самолет, ако знаете, че на всеки 5 един ще се разбие?

Да, дори най-добрите марки имат потвърден провал от 16-20%, което се равнява на един провал на всеки 5 или 6 презерватива. Но ако жената може да забременее само в накоко дена от месеца, то ХИВ вируса се предава по всяко време. А тук говорим за конкретно изследвани провали на презервативите да предпазят от зараза с ХИВ-вируса.

При изследване със семейни двойки знаещи, че партньора им е заразен с ХИВ и ползвали презерватив 17% са се заразили. Какво остава за тези които не знаят дали партньора им е заразен или не? Не е ли време да разкрием на младите истината, че няма друг безопасен метод освен въздържанието от секс с произволни партньори. Време е да се спре безотговорната за последствията сексуална комерсиализация на младежта. Но кой би могъл да направи това, ако не хора, които сами имат висок сексуален стандарт.

През 1996 Клинтън заяви в радио предаване, „Ние трябва да кажем на младите, че е погрешно да забременеят преди да са семейни и способни да поемат отговорността на родителството.” Трудно е обаче да очакваме възрастни, които сами не могат да спазват такива морални принципи да бъдат добър пример за подрастващите. И понеже кампаниите за СПИН превенция са по-скоро пропагандиращи свободния секс, ефекта не е по-различен от наливане на масло в огъня.

Епидемията само нараства със свободното сексуално поведение, а „презервативите” се оказват нищо повече от огромни финансови интереси. Презервативите са просто „Троянския кон”, чрез който програмите за сексуално развращаване на децата ни безпрепятствано проникват в училищата, болниците, и получават правителствени финанси и подкрепа.

Опита на САЩ вече потвърди неефективноста на сексуалните програми пропагандиращи употребата на презервативи. Те не отбелязват ни най-малък процентен спад на проблемите. Да не говорим, че презерватив предпазващ сърцата на младите от дълбоки емоционални разочарования не съществува.

Противоположно на тях, новата тенденция за въвеждане на програми за образование на характера, възпитаващи добродетели у младите и отговорно отношение, се оказват невероятно ефективни. Още повече, те изискват и много по малки инвестиции, а дават много скоро и то сигурни резултати. Поразително е че ефекта им е положителен дори и в други сфери; подобряване на успеха, намаляват побоищата и злоупотребите, повишава се уважението към учителите и дисциплината.

Няма коментари:

ООН с резолюция срещу събарянето на антифашистките паметници

  ООН прие резолюция срещу героизирането на нацизма. В нея изрично се осъжда оскверняването и събарянето на монументи, в памет на хората, ко...