Полезен секс

Според много изследователи сексът е полезен както за жените, така и за мъжете. Всеки от учените има свои методи, но изводът, до който стигат, е един – сексът е необходимост за здравето на човека.
Учени от кралския университет в Белфаст са провели изследване, в което проследяват зависимостта между общото здравословно състояние на човек и редовните полови контакти. Данните показват, че при мъжете, които редовно правят секс, показателите на смъртността са наполовина по-ниски, отколкото у онези, които въобще не правят.
Неврони - След секс се повишава производството на хормона пролактин, който заставя клетките в мозъка да образуват нови неврони в центъра на обонянието. Ефектът от липсата му върху психиката е ясен.
Фитнес - Според специалисти сексът се явява и добър “тренажор” – редовните занимания могат да стегнат фигурата и да помогнат за избавяне от излишните килограми. От тук можем да се замислим и върху диетата със секс и ябълки, може да се окаже и вярна. Един страстен полов акт изгаря 200 калории – горе-долу толкова, колкото при 15-минутно бягане на бягащата пътечка във фитнес залата. Не трябва да го възприемаме като спорт, но чисто физиологично - честотата на пулса на възбуден човек съответства на честотата на пулса на спортистите – от 70 до 150 удара в минута.
Антидепресант - Ако по време на секс не се използва презерватив, депресията у жените намалява, твърдят ирландските учени и обясняват това с факта, че простагландинът – хормон, който се съдържа в спермата, се абсорбира от женските полови пътища, регулирайки производството на женски хормони.
Болкоуспокояващо - Сексът е признат и като обезболяващо средство. Преди оргазъм нивото на хормона окситоцин се повишава пет пъти в сравнение с обичайното му равнище. Това, на свой ред, води до образуването на ендорфини, които оказват болкоуспокояващ ефект при всякакъв вид болка, като се започнем от главата и се свърши с артритни болки и дори мигрена.
Имунитет - Чрез редовните занимания със секс се повишава и имунитета, което намалява риска от простудни заболявания и грип.
Жените не се нуждаят от толкова секс колкото мъжете, твърдят повечето изследвания. Но недостига от секс, добавят те, може да има неприятни последици. След менопаузата липсата на полов живот може да доведе до атрофия на влагалището. Според някои от тях редовният полов живот намалява и риска от рак на шийката на матката. На мъжете, обаче, многото секс влияе положително, но само в случай, че се получава естествено, т.е. без да се злоупотребява със средства от типа на виагра.

Няма коментари:

Word of the Day

Article of the Day

This Day in History

Today's Birthday

In the News

Quote of the Day

Spelling Bee
difficulty level:
score: -
please wait...
 
spell the word:

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Hangman