РАЗХОДИ ЗА ЖИВОТ

Средните позиции и нискоквалифицираният труд в София са по-добре платени в сравнение с останалите градове в страната, сочи проучване на анализаторската група "Индъстри Уоч". За средни позиции се смятат работещите като касиери, дистрибутори, продавачи, обясни Георги Стоев от компанията. Служителите от това ниво нямат специализирани знания и лесно могат да сменят сферата на дейност.
Според изследването дистрибутор или касиер в Бургас получава чувствително по-малко отколкото в София. Разликата е около 20%, поясни той. Заплатите на строителните работници обаче са почти изравнени за двата града, отчита проучването. Типичният служител на средна позиция владее базово английски и е на възраст между 25 и 45 г. Той може да се адаптира бързо в нова среда и да придобива нови функции. Дипломата от университет на служителя не е разграничителната линия между среден и специализиран персонал. Данните са на база анкетиране на домакинства, обясни Стоев.
Животът в София е най-скъп, следващи по скъпотия са Бургас и Варна, сочат данните на проучването. Един лев купува около 20% повече услуги в Пловдив отколкото в столицата. От големите градове най-евтино е в Плевен. Там цената на живот е 22% по-ниска от столицата. Проучването потвърждава резултатите от предходните изследвания, съобщиха от компанията.
ЗАПЛАТИ ЗА СРЕДНИ ПОЗИЦИИ
(индекс София = 100)
София100.0
Хасково87.7
Варна87.1
Бургас80.5
Стара Загора77.2
Велико Търново75.1
Пловдив68.5
Русе68.4
Плевен60.4


РАЗХОДИ НА ЖИВОТ
(Индекс София = 100)
София100
Бургас95.6
Варна93.6
Хасково90.5
Стара Загора87.8
Пловдив83.3
Русе82.8
Велико Търново82.2
Плевен78.4

Няма коментари:

Word of the Day

Article of the Day

This Day in History

Today's Birthday

In the News

Quote of the Day

Spelling Bee
difficulty level:
score: -
please wait...
 
spell the word:

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Hangman