20 юни 2013

Да преброим гафовете и лъжите на Орешарски и управляващите:

 

…че много станаха. Да не ги забравяме.

 

Photo

 

 

30. Явор Гечев е назначен за шеф на фонд "Земеделие" без негово съгласие

1. Назначаването на Тихолов за министър.


2. Назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС.


3. Процедурата по назначаване на Пеевски: промяна на закона, даване на достъп до секретни документи, 15-мин. процедура по избирането му.


4. Процедурата по отмяна на назначаването на Пеевски: измиване на ръцете с КС. Пеевски остава Депутат, но не ходи на работа, както и в предишния парламент.


5. Не иска да каже, кой е предложил Пеевски.


6. Излъга, че назначаването на Пеевски е съгласувано с партньорските служби.


7. Назначаване на зам. министърката Мукадес Налбант, която нарече Ботев и Левски терористи. (ДПС прати цензор на Ботев и Левски за зам.-министър)


8. Назначаване на зам. министър Иванов, когото Орешарски не познава, и скорошното му уволнение.


9. Сидеров - шеф на Етичната комисия.


10. Узаконяване на хазартния монопол на В. Б. – Черепа


11. Връщане на пушенето в заведенията.


12. Назначаване на престъпника Иван Данов, като резерва на Тихолов в министерството на инвестиционното проектиране.


13. Излъга, че няма да има силов вицепремиер, а след това назначи Цветлин Йовчев като такъв.


14. ДПС получава неприлично много власт, като министри, зам. министри, областни управители, председатели на комисии в парламента и други.


15. Увеличение на майчинските, добавките за първокласници, минималната работна заплата, намаляване цената на тока, ама друг път. Всеки път когато му се разклати стола ще идва време за бонуси. (Спешните мерки на Орешарски - пожарогасител с демагогия)


16. Назначаване на проф. по синтаксис за министър на младежта и спорта.

17. Първо беше програмен кабинет. После, експертен кабинет. После стана експертно-политически. Накрая – безотговорно-олигархически.

18. Програмата Орешарски.

19. Парламентарните комисии могат да заседават и да взимат решения с кворум от 1/6 от техните членове.

20. Атака като трето краче подкрепящо правителството, мнозинството и кворума.

21. Още преди изборите, Станишев избяга от отговорността на  министър-председател. Това, в новата история на БСП, се случва за втори път.

22. “Тайнствения втори” вицепрезидент още не се е появил. Кабинетът стартира с един вицепремиер, което е едно друго “нестандартно” решение.

23. Станишев: “Знам как се носи отговорност… Няма да подам оставка… Ще поискам вот на доверие… Няма да поискам вот на доверие….”

24. Промените в учебната програма, които предвиждат романът "Тютюн" на Димитър Димов да отпадне и да бъде заменен с "Осъдени души", a учениците да не учат някои стихотворения на Христо Ботев. (Министър Клисарова: Вчера бях много объркана)

25. На 20 юни премиерът Пламен Орешарски за втори път е подписал Решение на Министерски съвет за назначаване на Владимир Богданов Писанчев за временно изпълняващ функциите на председател на ДАНС (Документ доказа, че Делян Пеевски е бил официално шеф на ДАНС)

26. Обявен за зам.-правосъден министър отрече да е давал съгласие

27. Бивш сикаджия бе зам.-министър на МВР няколко часа. 

Веднага след издаването на заповедта за назначението на новия заместник министър на вътрешните работи Иван Валентинов Иванов пресслужбата на правителството разпространи негова биография.

В нея  обаче не се споменаваше, че от 1995 г. Иванов е бил управител на клона на мутренската групировка СИК в Шумен, съобщи Capital.bg.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев28. ЕК отново опроверга български министър. От ЕК отрекоха твърденията на Драгомир Стойнев, че от 1 юли България ще плаща глоба, тъй като не е отделила електропреносната мрежа от системния оператор

29. Еврокомисар поиска извинение от български министър

30. Заради актуализацията на бюджета Орешарски манипулира данните за ДДС. За политически цели дължимият от държавата данък мистериозно нарасна с над 400 млн. лв.


 

Срам и позор.

Няма коментари:

ООН с резолюция срещу събарянето на антифашистките паметници

  ООН прие резолюция срещу героизирането на нацизма. В нея изрично се осъжда оскверняването и събарянето на монументи, в памет на хората, ко...