07 март 2009

Абортът убива 42 млн. деца годишно

И с т и н а т а _ Д н е с

Чрез аборт годишно сe убиват 42 000 000 деца. В Източна Европа с аборт завършват около 45% от бременностите.

Всекидневно в България се извършват 500 аборта

Всяка пета бременност завършва по този начин, а в Европа – всяка трета. Резултатите показват, че на всеки 1000 жени в детеродна възраст (15–44 г.) през 1995 г., 35 абортират. Днес има спад на 29 жени по тези показатели. Данните сочат, че от 1995 г. до днес абортите по света са намалели с 4 млн. В развиващите се страни всяка година се правят по 35 млн. аборта, а в икономически силните страни – едва 7 млн. В Източна Европа с аборт завършват около 45% от бременностите. Половината от тях са извършвани в страните от бившия Съветски съюз. Тринайсет на сто от смъртните случаи на жени са вследствие на аборт.

Начинът за борба с абортите не е забраната, а по-скоро повишаване на възможностите за образование на характера при младите.

В много от Американските щати вече се въвеждат такива програми в училищата и резултатите са далеч по-ефективни от досегашните опити за борба чрез противозачатъчни и сексуално образование. Оказва се, че проблема е по-скоро въпрос на характер и възпитание за които обществото  не се грижи през последните няколко десетилетия.

Абортът убива деца"

Артинсталацията „Абортът убива деца” е част от изложбата „Отворени пространства – демократични граждани” на шведския художник Пер Хаселберг. В продължение на една седмица в края на ноември художникът Самуил Стоянов пробиваше всеки ден по 500 дупки в една от централните колони на галерия „Васка Емануилова”. Самуил Стоянов застава зад правото детето да живее и правото на бременната да бъде информирана за същността на аборта като действие.

Самуил Стоянов, художник:
„Дупките съответстват на броя на абортите, които всекидневно се извършват в България. Детето още от създаването си в утробата на майката е човешко същество и като такова то има правото на живот! Не е право на обществото само защото е по-силно от едно дете и има възможност да спре неговото развитие и живот да го убие.

С увеличаването на броя аборти хората започват да го приемат за нормално решение, но за съжаление това се формира и в съзнанието на много гинеколози и доктори. Стига се дотам, че лекари, дори семейни лекари, препоръчват на майки да направят аборт.”

Няма коментари:

ООН с резолюция срещу събарянето на антифашистките паметници

  ООН прие резолюция срещу героизирането на нацизма. В нея изрично се осъжда оскверняването и събарянето на монументи, в памет на хората, ко...