СЕГА - Станишев: АСТА вече е мъртъв

СЕГА - Станишев: АСТА вече е мъртъв

За мен лично АСТА вече е мъртва. Виждаме какво се случва в последния месец и този гняв е абсолютно справедлив. В близо стотина града в Европа ще има протестни действия. Това каза президента на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев в предаването „Факторът Кошлуков” по Тв7. Трябва да има уреждане на авторските и интелектуални права, но АСТА обслужва интересите на големите, мултинационални компании, а не гарантира основни граждански права – кореспонденцията, свобода за информиране, смята Станишев. ЕНП нищо не казват, нямат позиция по темата и затова е необходим този натиск, допълни той. Най-умното, което може да направи българското правителство е да се оттегли от споразумението, посочи лидерът на БСП.
На въпрос дали ще се кандидатира за президент на ПЕС Станишев заяви: „Номинациите започват в края на юни, още не съм дал категоричен отговор. Искам да видя как ще ми потръгне работата. Засега върви доста добре. Успявам да съчетая ангажиментите към моята партия и ръководенето на ПЕС.
Станишев отказа да отговори на въпроса откога не се е виждал в Първанов и допълни, че не знае какви са позициите му по отношение на управляващата в момента ГЕРБ. „Не може да има никаква колаборация с ГЕРБ, тъй като политиката им е неправилна“, заяви лидерът на БСП.
След това той обвини премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов че са превърнали България в полицейска държава. Соцлидерът е убеден, че критиките в доклада на Европейската комисия за съдебната система и фалшификациите на последните избори през 2011 г. се дължат на Цветанов, който трябвало да бъде отстранен от поста.

Няма коментари:

Word of the Day

Article of the Day

This Day in History

Today's Birthday

In the News

Quote of the Day

Spelling Bee
difficulty level:
score: -
please wait...
 
spell the word:

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Hangman