10 правила срещу стареене (АНТИЕЙДЖИНГ)

http://www.antiaging-skincare.info/images/antiaging-antioxidant.jpgБорбата срещу остаряването е наистина възможна. Надежда за това дават най-новите проучвания на британски учени, огласени от Би Би Си. Биолозите са успели да повлияят на процесите на стареене при плодови мушички, в резултат на което нормалната продължителност на живота им се е увеличила с 250 процента. Те са накарали и стари човешки клетки да функционират като млад

Учените не могат да спрат времето, но техните постижения могат да удължат човешкия живот. Разбира се, ако решите да се възползвате от някое ново откритие, непременно се посъветвайте с личния си лекар – независимо дали става дума за хранителна добавка, комплекс от упражнения или друго средство за съхраняване на младостта.

Какво съветват учените?

1. Поддържайте ниски стойности на хомоцистеина /homocysteine /. Високите нива на хомоцистеин са тясно свързани с най-дегенеративните болести, особено с инфарктите и инсултите. Изследването на хомоцистеина става с обикновена кръвна проба. Ако нивото му е повишено, то може да се понижи лесно и евтино с добавка от В комплекс, която включва 0.5 милиграма B12, 0.8 милиграма фолиева киселина, 25 милиграма B6, и 25 милиграма B2 (рибофлавин).

2. Яжте по-малко.

Всяко ядене трябва да бъде пресметнато. Трябва да сте сигурни, че с храната приемате необходимите вещества, особено протеини. Не прекалявайте с тестените изделия. Намалете калориите до около две трети от количеството, което е необходимо, за да поддържате нормално тегло. Загубата на тегло ще се почувства, когато метаболизмът ви се приспособи към по-ниски стойности.

3. Бъдете физически активни. Физическата активност предпазва от свръхнапрежение, затлъстяване, сърдечни болести, остеопороза.

4. Включете в менюто си много антиоксиданти. Те ще неутрализират вредите от свободните радикали, затова се насладете на чаша вино и яжте много ягоди, малини, боровинки, шипки.

5. Приемайте витамин C. За дозата се консултирайте с личния си лекар, тъй като предозирането на витамин С не е безобидно.

6. Приемайте коензима Q10. Тази добавка е вашият щит срещу сърдечните болести. Не се тревожете прекалено за общия холестерол. Ако имате високо ниво на Q10 и нисък хомоцистеин е малко вероятно да прибегнете до услугите на Бърза помощ.

7. Правете си лабораторни изследвания. Те сигурно ще са благоприятни, ако хранителният ви режим е богат на натурални продукти.

8. Към популярното напоследък приемане на хормони трябва да ес пристъпва внимателно.. Хормоните могат да укрепят мускулите, да стегнат тялото и кожата, да намалят бръчките, както и да премахнат ставните болки и възпаления, но само компетентната лекарска консултация може да ви даде ясна представа за рисковете и ползите от тях.

9. Пречиствайте се периодично от токсините. За доброто състояние на кръвта и черния дроб се препоръчва 4 пъти в годината да се прилага диета за пречистване.

10. Не се притеснявайте, бъдете щастливи. Проучване върху 1500 столетници е установило големи разлики в начина им на хранене, физическата активност и дори вредните навици като пушенето, но почти всички те са имали добро чувство за хумор и не са си губили времето с тревоги.

Няма коментари:

Word of the Day

Article of the Day

This Day in History

Today's Birthday

In the News

Quote of the Day

Spelling Bee
difficulty level:
score: -
please wait...
 
spell the word:

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Hangman